Muzieknieuws van NU.nl

 • Uitgestelde Grammy-uitreiking vindt plaats op 3 april

  De uitreiking van de Grammy Awards wordt verplaatst naar 3 april en zal plaatsvinden in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. De muziekprijzen zouden eigenlijk op 31 januari in Los Angeles worden uitgereikt, maar wegens het coronavirus werd eerder al door The Recording Academy en CBS aangekondigd dat een andere datum zou worden gekozen.

 • Duncan Laurence verhuist naar Stockholm wegens carrière

  Duncan Laurence gaat verhuizen naar Stockholm, zo bevestigt zijn manager dinsdag aan RTL Boulevard. De 27-jarige Songfestival-winnaar plaatste maandag een cryptische tweet waarin hij hintte op een verhuizing.

 • Céline Dion stopt vroegtijdig Amerikaanse tournee wegens gezondheidsproblemen

  Céline Dion heeft haar Amerikaanse tournee vroegtijdig stopgezet vanwege gezondheidsproblemen. De Canadese zangeres moet herstellen van "ernstige en aanhouden spierspasmen", laat ze in een verklaring weten. Eind vorig jaar moest Dion ook al enkele concerten afzeggen vanwege de aanhoudende spierspasmen.

 • Vrienden van Amstel Live wordt met leeg gevoel afgebroken

  De sfeer in Rotterdam Ahoy, waar dit weekend het decor en de techniek van de geannuleerde concertreeks Vrienden van Amstel Live wordt afgebroken, voelt volgens organisator Machiel Hofman van Tribe Company "een beetje leeg".

 • Pussycat Dolls ruziën over geld en de tournee: komt de reünie er wel?

  React moest dé single worden waarmee de Pussycat Dolls na ruim elf jaar afwezigheid een muzikale herstart zouden maken. Het nummer sloeg aan, maar het coronavirus gooide roet in het eten voor een reünietournee. Echt mis gaat het nu Nicole Scherzinger zich tegen de rest van de bandleden lijkt te keren.

 • Zangeres Sinéad O'Connor laat zichzelf opnemen in het ziekenhuis

  Sinéad O'Connor heeft zichzelf in het ziekenhuis laten opnemen. De 55-jarige Ierse zangeres plaatste op Twitter een reeks verontrustende berichten over haar zoon, die eerder deze week overleed.

 • Nieuwe muziek: Muse is terug | S10 werkt met pianist Joep Beving

  Muziekstreamingdienst Spotify ververst elke vrijdag de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

 • Man die als baby op albumhoes Nirvana poseerde spant nieuwe rechtszaak aan

  Spencer Elden, de man die dertig jaar geleden naakt als baby op de albumhoes van de band Nirvana stond, heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen voor seksuele uitbuiting, meldt persbureau AFP.

 • Producent Vrienden van Amstel: 'Laat het voor niets opbouwen een les zijn'

  De producent van concertreeks Vrienden van Amstel LIVE bevindt zich in een spagaat. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat de concertreeks vanaf komend weekend weer toegestaan is, heeft de overheid nog niet duidelijk gemaakt wat er na vrijdag 14 januari met de cultuursector gebeurt. Machiel Hofman van Tribe Company hoopt dat het voor niets opbouwen van het podium in Rotterdam Ahoy een les zal zijn.

 • Vrienden van Amstel laten in Beau alsnog enkele optredens vanuit Ahoy horen

  Talkshow Beau wordt donderdagavond vanuit Rotterdam Ahoy uitgezonden om aandacht te schenken aan concertreeks De Vrienden van Amstel LIVE. Zo krijgen de organisatoren en artiesten alsnog de kans delen van de concerten die hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan te laten horen.